Pinterest Flippo Art Tamara Flippo Art

Workshop Bullet Journal

Houd je van ‘to do’-lijstjes? Schemaatjes? Een goede agenda voor al je afspraken en een overzicht van taken? Ben je een beetje creatief ingesteld? Wil je af van je beeldscherm en weer terug naar met de hand schrijven? Dan is een ‘Bullet Journal’ (BuJo) wel wat voor jou.

Thingsthatmakemehappy

Ik heb het recentelijk ontdekt en ik ben fan! Overal lagen briefjes met ‘to do’-lijstjes, blaadjes met afspraken of telefoonnummers. Ik maak graag een ‘mindmap’ als ik even het overzicht kwijt ben van wat ik nu eigenlijk wil doen. Ik ben ook gek op ‘Handlettering’ en ‘Zentangle’, maar waar gebruik ik dat nu voor? Onlangs kwam ik op Internet iets tegen over BuJo en ben gaan uitzoeken wat het precies inhoudt. Pinterest en Instagram zijn dan de beste plekken om inspiratie op te doen.

Een BuJo is een agenda, art journal, logboek, geheugen-dumpplek, ‘to do’-lijst, tekenblok in één. En nog meer… Ik kan er alles in kwijt. Het helpt om je te focussen, om je doelen na te streven, om creatief te zijn, om je ideeën kwijt te kunnen en chaos te scheppen in de (creatieve) geest.

Notebook
Je begint met een blanco notebook. Liefst eentje met een grid (puntjes). Die kon ik niet zo snel vinden en heb bij de Hema een mooie met lijntjes gekocht. Je maakt verschillende pagina’s aan: een maand- en weekagenda met ruimte voor je ‘to do’-lijstje. Je kan daarnaast ook pagina’s aanmaken met je persoonlijke doelen. In een mindmap bijvoorbeeld of als opsomming. Je kan ook verschillende ‘trackers’ maken. Dat zijn schemaatjes waarin je van alles kan bijhouden. Bijvoorbeeld goede gewoonten die je wil kweken zoals hardlopen of iets leuks met je kinderen doen. Ik heb een tracker per maand waarin ik dagelijks bijhoud of ik niet heb gesnoept, of ik creatief ben geweest, of ik genoeg water heb gedronken. Ook heb ik een speciale tracker om bij te houden hoeveel kilometers ik per week hardloop in aanloop naar de marathon. Gewoon

om het fun is om te zien en omdat het vertrouwen schept dat ik het wel kan, straks in april.

Betekenis
De ‘bullet’ uit Bullet Journal staat voor de basis van je notebook: met bulletpoints (•) en een korte omschrijving, schrijf je op wat je kwijt wilt. Taken, afspraken, reminders, hersenspinsels, etc. Vast element zijn de ‘keys’ aan het begin van je BuJo met een legenda van de verschillende symbolen die je gebruikt. Ook maak je een index zodat je alles snel kunt vinden.

keys

Je kan zo creatief zijn als je wilt met handletting, banners, tekeningen, washitape, maar als je dat niet bent, kun je ook gewoon heel strak werken en je vasthouden aan je eigen handschrift.

Workshop
Wil je graag beginnen, dan kun je inspiratie opdoen met mijn foto’s, via Pinterest en Instagram. Wil je graag een duwtje in de rug, dan ben je welkom op mijn workshop Bullet Journal begin februari (datum nog niet bekend). Ik zal beginnen met een opzetje en je inspireren met voorbeelden en opdrachten. Ik wil in een paar lessen verschillende mogelijkheden voorbij laten komen, zoals je opzet, de soorten pagina’s die je kunt maken, handlettering, banners, tabs, etc. Heb je interesse, mail mij (tamara@flippo-art.nl) dan even dan zet ik je op de mailinglijst. Je ontvangt dan alleen mailtjes betreffende de workshop en zal je verder niet bestoken met andere (reclame)mails.

jaarkalender2017

 

 

 

 

 

 

 

 

marathontracker todotag

Kerstweek banners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>