Pinterest Flippo Art Tamara Flippo Art

Sorry, we’re closed

gesloten1  gesloten4

Het was een mooi avontuur: Flippo Art. Ik had als droom om mijn eigen creatieve onderneming te runnen en schilderlessen en creatieve workshops te geven. Daarnaast wilde ik schilderijen maken, creatieve opdrachten doen en schminken. Helaas heeft het niet uitgepakt zoals ik had gehoopt. Het is heel lastig om als creatief ondernemer je brood te verdienen. De markt is klein, want een tandarts of automonteur heeft iedereen wel met enige regelmaat nodig, maar een kunstenaar? Kunst is een luxe object, een creatieve workshop is een cadeautje aan jezelf, maar de concurrentie is groot: ga ik die schilderworkshop bij Flippo Art doen of toch die kookcursus? Ga ik een mooi portret van mijn hond laten maken door Tamara, of laat ik een mooie foto op canvas afdrukken? De keuze is reuze. En ik ben niet de enige die mooi kan schilderen of workshops geef.

gesloten3

Het aantal opdrachten en deelnemers aan workshops is te gering gebleven om door te kunnen zetten. Ik heb daarnaast mijn andere creatieve kant: schrijven, verder opgepakt en ben ook schrijfklussen en redactioneel werk gaan doen als freelancers, maar nadat in juni ook een vaste grote opdrachtgever in dit werk is weggevallen, heb ik een drastische beslissing moeten nemen. Ik ben weer op zoek naar een vaste baan, maar dat betekent dat ik geen tijd meer heb voor creatieve opdrachten. Ik zal altijd blijven schilderen, schminken en tekenen, maar nu alleen voor mijzelf en voor wie ik wil. Het was even slikken, maar er staan weer mooie uitdagingen voor mijn deur. Ik ga werken aan nieuwe dromen, want die zijn er zeker!

gesloten5

 

3 Reacties op Sorry, we’re closed

  • Margo schreef:

    Wat een beslissing Tamara. Het is jammer dat het niet lukt. Ik snap je beslissing. Gelukkig kun je wel altijd creatief blijven als je er de tijdnood kan vinden.

  • Jolanda schreef:

    Hoi Tamara,
    Ondanks, dat je deze beslissing al een aantal jaar geleden gemaakt hebt ( heb je helaas niet meer op fb) snap ik je beslissing heel er goed. Kunst, op welke wijze dan ook, is lastig aan de man te brengen. De kosten zijn vaak voor de geinteresseerde te hoog, omdat men het uurloon niet meerekend en de buurman het goedkoper doet. Merk dat in mijn handwerkwereldje ook. Jammer dat je deze beslissing heb moeten nemen. Maar vindt het tof om te lezen, dat je gewoon lekker hobby-matig door gaat.
    Groetjes Jolanda Felix (Freya)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>